knjigoljubac.com Omiljene knjige,Preporuka za čitanje Žao mi je, čekaju me – Anjes Marten – Ligan

Žao mi je, čekaju me – Anjes Marten – LiganJael je jedna sasvim obična devojka, na stažu u agenciji za prevođenje. Baš je briga za sve, ležerna, opuštena. Nestaje joj najbolji drug. Dok ga je tražila sa društvom zamalo da dobije otkaz.

Nakon deset godina ona je ambiciozna devojka, obučena u poslovne kostime sa visokom potpeticom, sama, u svom svetu, otuđena i od porodice i od društva.

Međutim, nije svaki put u mogućnosti da odbije susret sa svima njima. Tog dana, bežeći od pljuska, uletela je u antikvarnicu, i videla Marka posle deset godina….ostala je u šoku.

Dok su se zajedno spremali za susret sa celim društvom, prvi put nakon deset godina i Mark je tu, jedna stvar joj je bila na pameti: “Smorila me je i sama pomisao na taj dan. Ali iskoristiću prednosti tog susreta: sva pažnja će biti usmerena na Marka, mene će ostaviti na miru, i moći ću brzo da nestanem.”

Čak je i Mark video da se Jael mnogo promenila pa prokomentarisao:„Ti nikada ranije nisi bila takva. Hoću reći, niko nije mogao da dođe do reči od tebe, ti si bila velika pričalica, smejala si se sve vreme, sve si uzimala olako… a danas se kriješ, činiš sve da te ostavimo na miru, skrivenu u uglu… Imam utisak da se svega plašiš.“

Knjiga prepuna strasti, ljubavi i iskrenih emocija. Razotkrva trenutke borbe za pravom ljubavi. Takođe i borbu karijeriste Jael sa samom sobom dok je tražila način da ispuni svoj život poslom i karijerom sa jedne strane ali i  ljubavlju i porodicom sa druge.

“Kako bih bila ispunjena kao žena, morala sam naučiti da izdvojim i posvetim vreme onima koje volim. Ta poslednja misao mi izmami osmeh na lice.”

A kad se pomire ta dva dela života i ličnosti, život zaista postaje pesma.

#karijera #karijerista #prevodilac #štikle #kostimi #poslovnažena #šef #vođa #porodica #veza #prijatelji #prijateljstvo #roditelji #letovanje #more #vikendica #bazen #kupaći #antikviteti #antikvarnica #starine #deda #flert #voleti #zavoleti #pronaći #izgubljeno #preporukezačitanje #knjigoljubac #žaomiječekajume #laguna #bookmate

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *