knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo – Mirjana Drljević

Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo – Mirjana DrljevićMira Drljević je svoju prvu knjigu napisala zaista maestralno.

Tema knjige je, po mom mišljenju, psihološki profil ljudi koji su roditelji, prijatelji, deca i unuci.

Neki od njih su stari, bolesni, dementni. Neki su srednjih godina, u svojim poslovima i životnim prilikama i neprilikama. Dok su najmlađi, deca i unuci, sasvim nesvesni dešavanja koja ih okružuju, bezbrižni i zaokupljeni školom, prvim ljubavima, porocima.

Tri sedamnaestogodišnjakinje, čije su majke u svom detinjstvu bile najbolje drugarice, su nestale. Inspektorka koja radi na slučaju ispituje okolnosti, i nalazi tragove koji su potpuno šokantni.

Tri drugarice su se 2002. godine porodile, rodile su devojčice i trudile se da svoje živote prilagode okolnostima koje su ih snašle. Marta je rodila devjčicu a da oca nije ni obavestila da je trudna. Danica je udata za nasilnika kom je rodila bliznakinje i koji je jedva dočekao da je „strpa u psihijatriju“, a Katarina svojoj ćerki nije rekla da joj očuh nije otac.

„Š𝒆𝒔𝒕 𝒎𝒆𝒔𝒆𝒄𝒊 𝒑𝒓𝒆 𝒕𝒐𝒈𝒂 𝒓𝒐𝒅𝒊𝒍𝒂 𝒋𝒆 𝒃𝒍𝒊𝒛𝒏𝒂𝒌𝒊𝒏𝒋𝒆 𝒌𝒐𝒋𝒆 𝒔𝒖 𝒋𝒆𝒅𝒗𝒂 𝒑𝒓𝒆ž𝒊𝒗𝒆𝒍𝒆. 𝑰 𝒗𝒊 𝒔𝒆 𝒏𝒊č𝒆𝒈 𝒑𝒂𝒎𝒆𝒕𝒏𝒊𝒋𝒆 𝒏𝒊𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒆𝒕𝒊𝒍𝒊 𝒏𝒆𝒈𝒐 𝒅𝒂 𝒑𝒐𝒛𝒐𝒗𝒆𝒕𝒆 𝒉𝒊𝒕𝒏𝒖 𝒑𝒐𝒎𝒐ć 𝒊 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒄𝒊𝒋𝒖? 𝑱𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒍𝒊 𝒔𝒆 𝒔𝒆𝒕𝒊𝒍𝒊 𝒅𝒂 𝒋𝒆 𝒎𝒂𝒍𝒐 𝒐𝒅𝒎𝒆𝒏𝒊𝒕𝒆 𝒅𝒂 𝒎𝒐ž𝒆 𝒅𝒂 𝒔𝒆 𝒏𝒂𝒔𝒑𝒂𝒗𝒂? 𝑫𝒂 𝒋𝒐𝒋 𝒑𝒐𝒎𝒐𝒈𝒏𝒆𝒕𝒆 𝒅𝒂 𝒏𝒂đ𝒆 𝒑𝒔𝒊𝒉𝒐𝒍𝒐𝒈𝒂 𝒌𝒐𝒋𝒊 𝒃𝒊 𝒋𝒆 𝒑𝒐𝒅𝒓ž𝒂𝒐? 𝑫𝒂 𝒋𝒐𝒋 𝒔𝒌𝒖𝒗𝒂𝒕𝒆 𝒔𝒖𝒑𝒖? 𝑫𝒂 𝒋𝒆 𝒑𝒐š𝒂𝒍𝒋𝒆𝒕𝒆 𝒖 𝒃𝒊𝒐𝒔𝒌𝒐𝒑 𝒔𝒂 𝒅𝒓𝒖𝒈𝒂𝒓𝒊𝒄𝒂𝒎𝒂? 𝑫𝒂 𝒋𝒆 𝒑𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒌𝒂𝒌𝒐 𝒋𝒆?

𝑳𝒆𝒑𝒂 𝒋𝒆 𝒈𝒐𝒕𝒐𝒗𝒐 𝒗𝒊𝒌𝒂𝒍𝒂, 𝒂 𝒈𝒓𝒂š𝒌𝒂 𝒛𝒏𝒐𝒋𝒂 𝒔𝒍𝒊𝒗𝒂𝒍𝒂 𝒋𝒐𝒋 𝒔𝒆 𝒏𝒊𝒛 𝒔𝒍𝒆𝒑𝒐𝒐č𝒏𝒊𝒄𝒖.

„𝑷𝒐𝒌𝒂𝒛𝒂𝒍𝒂 𝒎𝒊 𝒋𝒆 𝒑𝒔𝒊𝒉𝒊𝒋𝒂𝒕𝒓𝒊𝒋𝒔𝒌𝒊 𝒏𝒂𝒍𝒂𝒛“ , 𝒏𝒂𝒔𝒕𝒂𝒗𝒊𝒍𝒂 𝒋𝒆, „𝑼𝒐𝒑š𝒕𝒆 𝒏𝒊𝒋𝒆 𝒍𝒖𝒅𝒂. 𝑨𝒏𝒌𝒔𝒊𝒐𝒛𝒏𝒂 𝒋𝒆. 𝑨 𝒌𝒐 𝒏𝒊𝒋𝒆?“

Mirjana Drljević u ovoj knjizi prepliće prošlost i sadašnjost svih likova koje obrađuje i tako dolazi do samog kraja..

Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo je knjiga koja nam jasno prikazuje kako i na koji način da koristimo svoja čula. Da vidimo ono što oku nije dostupno, da čujemo frekvenciju koja za uho nije zvučna, ali i da osetimo celu paletu emocija.

Meni se ova avantura dopala. Da li ste vi imali priliku da je pročitate? Kakvi su vaši utisci?

Knjiga Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo

Autor Mira Drljević

Izdavač Booka

#knjiga#book#bookastore#booka#ninovanagrada#mirjanadrljević#rat#vojska#regrutacija#zlopamtilo#zlimor#zlotvor#otmičar#ljubav#bol#patnja#bes#nekinoviklinci#beograd#bloktri#sedamnaestogodišnjak#poroci#nestanak#psihijatrija#drugarice#prijateljstvo#preporod#zatvor#neznanijunak#preporukezačitanje #knjigoljubac #mirjanadrljević #otpbanka #booka #nikonijezaboravljeniničegasenesećamo

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *