knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Žene koje kupuju cveće- Vanesa Monfort

Žene koje kupuju cveće- Vanesa MonfortPriča o ženama koje iz različitih razloga (čitaj: nezadovoljstva) kupuju cveće za sebe. Zanimljiva, lepršava priča o tome kako i koliko lekcija nosi život, na koji način razumemo situacije i život i na koji način tražimo i nalazimo podršku.

Ja ću vam je dočarati kroz izdvojene delove.

“I večnosti ističe rok trajanja. Vreme je varka uma.”

“Podjednako je važno znati kad treba govoriti kao i znati kad treba zaćutati.”

„Ne prestajem da volim ljude, ali više volim prirodu.“

“Planeta je postala kretenska.”

“I tog dana sam otkrila mnogo toga o njoj, ali ponešto i o sebi. Za početak da se, izgleda, neprestano izvinjavam. I samim svojim držanjem bih se izvinila što ulazim u Ric. Nikad se nisam zapitala koliko košta kafa na takvom mestu. Naprosto bih pretpostavila da to nije za mene. Da ja to ne zaslužujem.”

“Jer život je neodložan zadatak!”

“Osećam se kao zabavni park za nezadovoljne odrasle koji tu dolaze samo da bi se zabavili i odlaze. Oni dozvoljavaju sebi da ti kažu „kako stoje stvari“, „iskreno“, to jest divljački, bez glanca, jer se pretpostavlja da tebe to neće boleti. Ti si superžena. Kakav zajeb. Ti možeš da izdržiš to i još više.”

“Na brodu neprestano udaraš u sve. Zbog nestabilnosti, valjda. Kao i u životu. Neprestano udaraš u sve…”

“Vaspitali su nas da suzbijamo osećanja kako bismo se zaštitili od drugih, a ipak, to nas štiti od svega izuzev od nas samih.”

“Ponekad nam bol, Mari, ne dozvoljava da vidimo da je naš svet i dalje prekrasan.”

“Da, pomislila sam, život je neodložan zadatak, naravno da jeste. I treba živeti neprestano u potrazi za onim ili onima koji nas usrećuju.”

“Snažan čovek, kad mnogo pati, zatvara se u svoju školjku da bi to prevazišao, da ne bi nekoga zabrinuo ili opteretio ostale svojim bolom.”

“Život je neodložan zadatak!”

„možeš poseći sve cveće, ali ne možeš zaustaviti proleće“.

“Uvek su mi se dopadali ljudi s ožiljcima. – Zvučao je sigurno, snažno. – Zapravo, nemam poverenja u nekoga ko je dogurao do četrdesete a da nema nijedan.”

Knjiga Žene koje kupuju cveće, Izdavač Laguna Autor Vanesa Monfort

#cveće#žene#ožiljci#smrt#rastanak#vaspitanje#otvorenost#istina#osećanja#empatija#zabava#druženje#samoća#usamljenost#drugarice#friends#laguna#ženekojekupujucveće#laguna#preporukezačitanje#knjigoljubac

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *