knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Zajedno u stanu – Bet O Liri

Zajedno u stanu – Bet O LiriU aprilu se lepo čitalo, ali sam se olenjila sa pisanjem preporuka i utisaka 🙊🙈

Knjiga je prelepa, lagana, lepršava, bajkovito-realna. Potpuno pitka, relaksirajuća – savršena za uživanje u knjizi.

Leon je razmišljao, kako da premosti, ustvari, kako da stvori dodatni novac koji mu fali mesečno. I eto “solomonskog” rešenja 🙂

Daće oglas da traži cimerku sa kojom će deliti stan.

Uslovi su sledeći: – prisutnost u stanu sam u određenom vremenskom periodu, korišćenje istog kreveta samo na određenoj polovini….sve što je potrebno razmeniti od informacija – može- putem stikera koje će lepiti po nameštaju.

Tifi se javila na oglas jer joj je mesečna stanarina primamljiva a i uklapa se u zahteve.

Tifi se useljava u stan i tu kreće urnebes 🙂

Preko ceduljica, poruka na ceduljicama, po izboru hrane, odela, navikama se može naučiti možda i više o nekoj osobi nego da se sedi i priča u nedogled. Tako su i junaci ove knjige, upoznali jedno drugo, i srodili se čak i bez susreta.

Sličnih interesovanja, sličnog senzibiliteta i sličnih emocija, uklapaju se na neviđeno, pa kada se desio trenutak kada su se susreli, samo su “kliknuli” i nastavili dalje, tako kao da se oduvek znaju.

Oni zajedno kreću u avanturu potrage za jednim starijim gospodinom. Ona radi lekturu za jednu izdavačku kuću, a on je medicinski tehničar.

Ona je bila u dugoj vezi pa je ostavljena. U nekom trenutku shvata kako je ipak dobro što je ostavljena, jer tek sa distance je shvatila da je bila u vezi u kojoj obiluje nasilje.

Tifi i Leon se bore sa raznim situacijama i izazovima… na sladak način 🙂

“Poniženje je kao buđ: zanemariš li je, cela ti se kuća usmrdi i pozeleni.”

Knjiga Zajedno u stanu

Autor Bet O Liri

Izdavač Laguna pročitana na Bookmate

#preporukezačitanje#čitajknjigu#knjigoljubac#betoliri#zajednoustanu#muškoženskiodnosi#veza#cimeri#raskid#pomoć#izdavačkakuća#lektura#lektor#prijateljstvo#psiholog#psihoanaliza#ljubav#zabava#smeh#humor#bookmate#laguna

Слика може припадати текст

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *