knjigoljubac.com Psihološki kutak Treća faza opraštanja- Ljutnja – Daniella Kordić

Treća faza opraštanja- Ljutnja – Daniella KordićTreća faza opraštanja – Ljutnja

Dolazi do postepenog smirenja, iako je strah i dalje prisutan. Um počinje normalnije funkcionisati, a time i percipirati bolnu realnost pa se vaša pažnja usmerava na vlastitu povređenost iz koje se rađa osećaj ljutnje.

Ljutnja je normalna ljudska reakcija na nanesenu nepravdu koja povlači za sobom razne frustracije, kritike, osude pa i žarku želju za osvetom.

U ovakvom stanju uma vrlo je važno usmeriti se na odvraćanje pažnje od neželjenih misli prema osobi koja vam je nanela bol i usmeriti energiju prema podizanju ličnog samopoštovanja.

Kako će vam sadržaj iz podsvesti sve više ulaziti u svest, ljutnja će biti emocija koja će vas besramno prožimati ne štedeći vas teške istine. Vaš zadatak je da se rešite konfuzije i od nje formirate novu energiju mira i staloženosti.

Nemate nimalo lak zadatak!

Kako biste se oslobodili emocije ljutnje poželjno je bavljenje sportom ili bilo koji drugi oblik fizičke aktivnosti ili se dobro isplačite.

Ljutnja je onaj trenutak kad lav u vama zariče, kad pas zalaje najjačim lavežom, a mačka napada oštrim kandžama. I sve se to dešava dok se dete u vama ponovo rađa. Rođenje je uvek bolno. Ono dolazi s krikom i urlikom jer se u vama budi celi univerzum.

Zbogom ljutnjo!

#citati #sreća #citat #ljubavnicitati #slikesanatpisom #tekst #balkancitati #život #životnicitati #ljubav #mudrost #misli #mladostludost #bosna #hrvatska #srbija #radost #quotesoftheday #san #inspiracija #motivacija #mudrosti #citatioljubavi #motivacionicitati #citatiosreći #citatizasvakoga #balkancitati #prijateljstvo #prijatelj #drugarice #knjiga #knjige #booklover #bookworld #bookcommunity #flowers #cveće #cvece #ukras #bookphotography #volimdacitam #books #izreke #svet #balkanquotes #najlepšicitati #borba #preporukezačitanje #knjigoljubac 

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *