knjigoljubac.com Preporuka za čitanje,Psihološki kutak Šta žene žele? – Isidora Bjelica

Šta žene žele? – Isidora BjelicaŠta žene žele?
Od muškarca…
Od karijere….
Od drugih žena….
Od svog života…
A šta od sebe same….
Posleporođajne zbrke….

Odgovori su u redovima ove knjige.

Savršen način da pre svega upoznamo sebe.

Knjiga koja pokušava da odgonetne sve dileme jedne žene.

“Žena koja je u stanju da sebi otvoreno kaže:”Okej,sada mi je stvarno dosta plača, idem malo na svež vazduh”, jeste žena koja odgovorno može da povuče granicu između svojih obaveza i mogućnosti.”

Postoje i druge zamke realnog života.

Žene čitaju, gledaju, slušaju kako bi trebalo da izgleda “srećna porodica” i onda pokušavaju da imitiraju te dostupne obrasce. Tu je i osnov gotovo svake druge “porodične kolizije” jer pravila i šema nema. Ono što je dobro za jedne, loše je za druge.

Jedan veliki, ako ne i najveći deo ličnosti deteta zavisi od porodične atmosfere. Ako je dete tu, u svojoj kući, osetilo i usvojilo neke principe, školski system ga ne može omesti u njegovom osećaju slobode, pravde, sreće.

Kako “preživeti” pubertet svoje dece?

Žena mora biti svesna koji je to trenutak kada mora da da više prostora svojoj deci i kada počinje odvajanje njenog “čeda”.

Aristokrate su to kroz vekove rešavale na taj način što su deca krizne godine provodila u koledžima. Danas su deca i roditelji u tom kriznom period povezaniji nego ikad pa se i jedni i drugi guše.

Najvažnija je svest o tome da porodica podrazumeva stalnu ideju promene.

Deca rastu, običaji moraju da se menjaju, ništa nije večno. Sreća je nešto što se može pronaći na najrazličitijim mestima.

One žene koje odbijaju da primate kako vreme prolazi najopasnije su za same sebe.

Isidora Bjelica, Šta žene žele , Laguna

#citati #booklover #mudrost #book #misli #bookworm #sreca #reading #bookish #bibliophil  #citatiosreci #srbija #bookblogger #love #booklovers #reader #bookreview #inspiracija #radost #motivacionicitati #citatizasvakoga #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #happy #mudrost #iskustvo #readingtime #preporukezačitanje #knjigoljubac #zena #porodica #adolescenti #psihologija #modernapsihologija #psihoanaliza #isidorabjelica #stazenezele #laguna

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *