knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Špijunka – Paulo Koeljo

Špijunka – Paulo KoeljoMata Hari je alijas jedne emancipovane i nezavisne žene. To što je bila emancipovana,nezavisna i sposobna samo joj je otežalo život – kako ona i sama kaže, to je njen najveći zločin.

Kretala se u visokom društvu, plesala je u lokalima gde su posetioci bili uspešni muškarci. Zarađivala je mnogo novca, oblačila je najfiniju garderobu. Bila je neodoljiva ljubavnica, skandalozna plesačica koja je svoj život živela na poseban način ali u svetu u kom vladaju muškarci. Bila je omražena među ženama.

Ona je bila ljubavnica najbogatijih i najmoćnijih ljudi onog doba. No, bila je proglašena za špijunku koja je bila u to vreme najčuvenija.

“Optužena sam za špijunažu, mada se sve što sam uspela da saznam svodi na govorkanja po salonima i kuloarima visokog društva.”

Suočena sa društvenim predrasudama, posvetila je svoj život slobodi, ali je za to platila nesrazmerno veliku cenu. Cveće nas uči da ništa ne traje večno. Ni lepota, ni to što će uvenuti, jer će kada uvene ostaviti novo seme. Seti se toga kad god te obuzmu radost, bol ili tuga. Sve prolazi, stari, umire i ponovo se rađa.

“Rođena sam u pogrešno vreme i to ništa ne može da ispravi. Ne znam da li će me se u budućnosti sećati, ali ako se to i desi, ne želim da me pamte kao žrtvu, već kao osobu koja je smelo hodala kroz život i hrabro platila cenu svojih postupaka.”

Predivna priča o stegama koje trpi emancipovana i samostalna žena.

#stege #emancipovana #snažna #žena #muškarac #ples #paulokoeljo #špijunka #preporukezačitanje #knjigoljubac #laguna #postupak #mudrost #iskustvo

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *