knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Sofi Kinsela – U potrazi za Odri

Sofi Kinsela – U potrazi za OdriTinejdžerka Odri, zbog vršnjačkog nasilja koje je pretrpela ulazi u tunel zvani anksioznost. Preplašena je od sveta, od bilo koga ko je izvan njene zone komfora. Roditelji joj pružaju podršku na putu oporavka i razumeju njene strahove. Odri čak ni u kući ne skida naočare za sunce.

Ima mlađeg brata, vetropira, koji svakodnevno zadaje muke i roditeljima i Odri.

Odri ostaje u šoku kada se pred njom stvorio Lajnus, drug njenog brata, koji nije znao za njenu anksioznost. Rekla mu je da ima problem, i Lajnus je potpuno razumeo da će biti najbolje da joj piše poruke na papirićima pa će tako laganije komunicirati.

Posle nekog vremena Odri shvata da sada, uz Lajnusa, sme da se vrati u svet od kog se potpuno otuđila. Ni sama nije mogla da poveruje da se – zaljubila.

Anksioznost iz Odrinog ugla izgleda ovako:„Sama pomisao na Starbaks gura me kroz tunel straha do mračnog, crnog mesta. Čak i sam vazduh kao da me grebe. Od svakog zvuka se trzam. Ne mogu da otvorim oči.“

Veoma zanimljivo i lagano opisana svakodnevica iz ugla tinejdžera. Nosi veoma jake poruke što i jeste cilj jedne ovakve teme.

Važno!!!

Morali bismo znati šta su to nezdravi odnosi. Moramo biti jaki i osloboditi se zlostavljanja.

Ne smemo stalno procenjivati sebe poredeći se sa otrovnim ljudima!!!

Moramo stajati sami i izdvojeni poput zdravog stabla!!!

Sofi Kinsela, U potrazi za Odri, Laguna

#preporukezačitanje #knjigoljubac #živimsvojsan #ilivemydream #sofikinsela #laguna #potraga #anksioznost #strahovi #revolt #starbaks #kafa #ljubav #zaljubljenost #poruke #ljudi #odnosi #porodica #brat #prijatelji

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *