knjigoljubac.com Psihološki kutak Sedma faza procesa opraštanja – Saosećanje – Daniella Kordić

Sedma faza procesa opraštanja – Saosećanje – Daniella KordićSedma faza procesa opraštanja – Saosećanje

Saosećanje je usko povezano sa razumevanjem, jer kada shvatite da je vaš počinitelj zla i sam bio nečija žrtva, u vama će se javiti saosećanje i taj osećaj je izuzetno lep jer tada se povezujete sa svim ljudskim bićima  na našoj planeti, shvatajući da se patnja, nažalost, katkad ne može izbeći.

Kao što se biljka može iščupati iz korena, tako se i patnja može uspešno eliminisati iz vašeg života.

Saosećajući, narcisovu zlobu doživljavaćete na drugačiji način.

Shvatićete da je narcisova zloba u ruhu prgavog deteta koji još nije ni blizu shvatanja pojmova kao što su samoaktualizacija ili duhovnost.

I dalje živi u svom svetu, sledeći znakove ega koji ne zna kako bi se dokazao u „svetu u kom vladaju moćnici“, pa se dosetio da je kontrola nad drugima za njega najbolji pokazatelj njegove snage i moći.

Narcis i ruža

Daniella Kordić

#citati #booklover #mudrost #book #misli #bookworm #sreca #reading #bookish #bibliophil  #citatiosreci #srbija #bookblogger #love #booklovers #reader #bookreview #inspiracija #radost #motivacionicitati #psihologija #citatizasvakoga #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #modernapsihologija #mudrost #iskustvo #readingtime #preporukezačitanje #knjigoljubac #daniellakordić #narcisiruža #oprostiti #saosećajnost

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *