knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Sa nama se završava – Kolin Huver

Sa nama se završava – Kolin HuverKolin Huver i ovog puta, i u ovoj knjizi, potpuno obuzme čitaoca i ostavlja bez teksta.

💭Tema – Toksični odnosi, ljubav, toksične veze, kako prekinuti toksičnu vezu….

📚Lili je devojčica koja je odrasla u porodici u kojoj je često bilo nasilja u porodici. Često je gledala kako tata tuče mamu i vrlo je bila ljuta jer mama ostaje u takvom braku.

U napuštenu kuću pored njene, uselio se beskućnik, Atlas. Dopao joj se i odlučila je da mu pomogne da preživi zimu. Mnogo joj se svideo i provodili su sjajne trenutke zajedno.

Nakon nekog vremena Atlasa je pozvao stric da dođe da živi kod njega. On odlazi i ostavlja obećanje Lili, da će je potražiti kad bude imao šta da joj ponudi.

Lili je završila studije, mama i tata su se razveli, ona je otvorila cvećaru i tada počinje sve. Upoznaje Rajla….

☕Da ne otkrivam i ne spojlujem, samo ću reći da ne treba nikada nikome suditi. Nikad ne znamo kako bismo mi postupili u određenim situacijama.

Da li smo spremni da prekinemo toksične odnose?

Da li je ljubav dovoljna da bi se zbog nje trpele batine od partnera?

❤„Svi greše. Ali ljudsku prirodu ne određuju greške koje smo načinili, već kako prihvatamo te greške i pretvaramo ih u lekcije koje učimo a ne u izgovore.“

❤„Baš si prelepa kada si srećna.“

❤„Postoje ciklusi koje je izluđujuće bolno prekinuti. Potrebni su neviđeni bol i hrabrost da se poremeti poznati obrazac.Ponekad je naizgled lakše samo se kretati u istim poznatim krugovima pre nego suočiti se sa strahom da se nećeš dočekati na noge ako skočiš.“

#preporukezačitanje#kolinhuver#sanamasezavršava#ljubav#porođaj#dete#odlučnost#toksičnaveza#toksičniodnosi#nasiljeuporodici#knjigoljubac#laguna

#preporukezačitanje#istinitapriča#nasiljeuporodici#nasilnik#agresija#bes#patnja#ljubav#bol

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *