knjigoljubac.com Omiljene knjige,Preporuka za čitanje Sa nama počinje – Kolin Huver

Sa nama počinje – Kolin HuverNastavak fantastične knjige 𝑺𝒂 𝒏𝒂𝒎𝒂 𝒔𝒆 𝒛𝒂𝒗𝒓š𝒂𝒗𝒂.

U ovoj priči vidimo kako jedna namučena devojčica, čiji je otac konstantno maltretirao njenu majku, uspela da prevaziđe strah i da i pored beskrajne ljubavi prema Rajlu, ipak zatraži razvod, jer ne ume da kontroliše svoj bes i već je veoma fizički povredio nekoliko puta. Ona naprosto ne želi da i njena ćerka odrasta kao ona.

Lili i Atlas se nakon desetak godina ponovo sreću i nastavljaju svoj kontakt. Odlučuju da kroz vezu idu polako, jer treba da nađe način kako bivšem suprugu da kaže da su u vezi.

Oni se obožavaju, čak i kada ne govore, potpuno se razumeju.

Svako radi svoj posao, ona se potpuno posvetila svojoj ćerki. Atlasu se odjednom pojavljuje brat, za kog nije znao da postoji, a koji je usled maltretiranja od strane majke (baš kao i Atlas u ranom periodu) pobegao od majke i pronašao Atlasa.

Malo po malo i životi im se dovode u red.

Ostatak svog utiska prenosim kroz izdvojene citate.

“Moj mi je izbor pomogao shvatiti da će katkada najteža odluka koju čovjek mora doneti najverovatnije završili najboljim ishodom.”

“Osjetim onaj poznati osjećaj krivnje u grudima. Tu krivnju uvijek prate dvojbe poput Jesam li možda pregruba prema njemu? i Što ako se doista promijenio?”

“Ništa što si učinila i ništa što bi mogla učiniti ne opravdava nijednog muškarca da te fizički napadne u trenutku bijesa. Zapamti to, Lily. Donijela si ispravnu odluku kad si izašla iz tog odnosa. Ne bi smjela nikad osjećati krivnju zbog toga. Jedino što bi trebala osjećati jest ponos.“

“Previše se trudim izgledati kao da se ne trudim previše. Katkada je tako blesavo biti žena.”

„Ne onoliko koliko bi mlaćenje vlastite žene trebalo zadati udarac njegovoj muškosti.“ Pomalo sam šokirana kad te riječi izađu iz mojih usta, ali više ih ne mogu povući. Međutim, mislim da ih ni ne trebam povući jer, srećom, moja najbolja prijateljica nije tip sestre koja uvijek bezrezervno podržava svoga brata.Umjesto da se uvrijedi, Allysa se složi kimnuvši glavom. „I to što kažeš, Lily. I to što kažeš.“

“Katkada ljudi misle da mogu spasiti slomljenu osobu ako je dovoljno vole, no problem je u tome što se na koncu i ta druga osoba slomi.”

Izdavač Laguna ja sam čitala u pdf formatu

#ljubav#nasilje#trauma#ranodetinjstvo#radost#strast#žudnja#brak#razvod#maltretiranje#dvoje#porodica#porodičnostablo#prijateljstvo#posao#biznis#brat#sestra#kolinhuver#sanamasezavršava#sanamapočinje#veriti#preporukezačitanje#knjigoljubac

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *