knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Poslednje proleće u Parizu – Jelena Bačić Alimpić

Poslednje proleće u Parizu – Jelena Bačić AlimpićI ovog puta sam ostala bez daha čitajući Jeleninu knjigu.

Totalno neizvesno i nepredvidivo do samog kraja.

U sadašnjosti Olga Lašez je novinarka,udata za jednog bogatuna koji je stalno podseća da je bezvredna jer je postala piskaralo.

Inače Olga je dete bez roditeljskog staranja, usvojena sa šest godina i imala srećno detinjstvo uz poočima koji je negovao njen dar – klavir. Kada je preminuo Olga je prestala da svira.Iz novinske kuće je šalju da uradi intervju sa Marijom Kolček, bivšom logorskom zatvorenicom….i tu počinje i zaplet a bogami i rasplet.

U prošlosti Marija je bezbrižna devojka, lepa, srećno zaljubljena. U jednom trenutku ostaje trudna i saopštava svom vereniku prelepu vest. Tog trenutka kreće vrtoglav haos u njenom ali i životu njene porodice. Nju i njenog oca proglasiše špijunima, oca pogubiše a nju smestiše u radni logor…. U logoru je bila mučena, silovana….ali najstrašnije od svega – oduzeli su joj dete.

Posle ove knjige potpuno sam sigurna da jedino osoba koja proživljava neke strahote i probleme može samo sama sebe shvatiti. Uzalud je tražiti samilost i podršku bilo koga drugog.

Istovremeno, potpuno suprotno od prethodnog, shvatam da na kraju ipak se svoja sudbina razreši i dovede u red, taman kako treba….samo treba biti jak i izdržati….udahnuti….i boriti se….

Čitajte uz kafu i bez predaha 🙂

Vaša Ivana, knjigoljubac

#preporukezačitanje #knjigoljubac #pariz #proleće #život #ljubav #strast #strahote #logor #nasilje #staljin #trudnoća #ubistvo #rob #dete #majka #porodica #izdaja #špijun #laguna #jelenabačićalimpić #poslednjeprolećeuparizu

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *