knjigoljubac.com Psihološki kutak Ponekad se čovek jednostavno umori – Dr Kenan Crnkić

Ponekad se čovek jednostavno umori – Dr Kenan CrnkićPonekad se čovek jednostavno umori.

I to je sasvim ok…

Umori se od laži, izdaja, ljudske zavisti, pakosti i ljubomore.

Umore ga bespotrebna pravdanja za dobronamerne postupke, sumnje i neiskrenosti. Kažu kad imaš Boga za svedoka pusti ljude da misle i pričaju šta god im je volja.

Ali ponekad se čovek jednostavno umori.

Umori ga stalno postavljanje novih ciljeva, penjanje uzbrdo kojem nema kraja. Umore ga porazi ali i pobede.

Ponekad se čovek jednostavno umori.

Umore ga bahati vlastodršci, nesposobni poslušnici i ulizice kojima se okružuje ali i oni koji ćute, nasedaju na jeftine poene i dopuštaju da nekažnjeno prolazi nedostatak vidljivih rezultata, neispunjavanje obećanog i opšte stanje društva koje ne daje nikakvu nadu u bolje sutra.

Ponekad se čovek jednostavno umori.

Retko iz jedne sobe prelazi u drugu direktno. Uvek je tu neki hodnik, neki međuprostor izgubljenih koraka. Onaj u kojem treba doneti egzistencijalne – životne odluke u koju sobu da uđe, kojim putem da krene i zašto?

Ponekad se čovek jednostavno umori.

To ne znači da odustaje, da ne veruje, da nije motivisan ili da ne razmišlja pozitivno. Upravo u tim trenucima umora od svakodnevnog, lažnog, jeftinog i profanog čovek pronalazi onog pravog istinskog sebe i onda neometan bukom svetine i gravitacijom većine mudro i sigurno hodi putem svojim.

Ponekad se čovek jednostavno umori.

I to je sasvim ok…

Dr Kenan Crnkić

#citati #psihologija #ponekad #čovek #umoran #tužan #laž #licemerje #egzistencija #odluke #lažno #jeftino #profano #buka #prekretnice #svet #masa #preporukezačitanje #knjigoljubac #modernapsihologija #živimsvojsan #sajamknjiga #sajamskipopust #kenancrnkić

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *