knjigoljubac.com Psihološki kutak Pažnja! Govori dete – Đurađ Stakić

Pažnja! Govori dete – Đurađ StakićSvedoci smo naopakog vremena i čudnih umova.
Na žalost deca su sve češće meta pedofila i raznih iskošenih ličnosti.

Kao roditelji se trudimo svim silama da upoznamo decu sa surovom istinom šta sve može da ih zadesi i kako da takve strahote zaobiđu. Međutim, postoje slučajevi gde deca jednostavno ne uspevaju da izađu na kraj sa opasnošću.
Uz sva znanja i veštine koje posedujemo, na žalost, jako je težak proces kroz koji prolaze deca koja su pretrpela grozote kao žrtve pedofila ili drugačijih vidova nasilja. Sistem ispitivanja slučaja i način prikupljanja podataka o događaju je jedna vrsta “oživljavanja traume”. Iz tog razloga veoma je važno da ispitivač, odnosno lice koje intervjuiše dete, bude posebno edukovano kako bi se viktimizacija svela na najbezbolniji mogući nivo.

Ova knjiga je prevashodno namenjena stričnjacima koji žele da unaprede svoje stručne kompetencije.
Naravno namenjena je i onima koji nisu stručni a žele da nadograde svoje znanje kako bi proširili vidike vezane upravo za ovu temu, kao i razumevanje za malene žrtve ovakvih vrsta nasilnika.

#psiholog #psihologija #forenzika #psihopatologija #mentalnozdravlje #mentalnahigijena #dečijapsihologija #dete #pažnja #viktimizacija #stručnirad #kompetencije #ispitivač #intervju #preporukezačitanje #knjigoljubac #živimsvojsan #pažnjadetegovori #đurađstakić #ilivemydream #društvopsihologasrbije

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *