knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Ostrvo pelikana – Miša Majić

Ostrvo pelikana – Miša Majić„Kada bi čovek znao gde će pasti, seo bi.“

Obzirom na to da sam zaposlena u CSR i da svakodnevno nailazim na slučajeve gde romkinje od oko 13 godina stupaju u intimne odnose sa punoletnim muškarcima, ne retko čak i sa zetovima, uopšte mi nije nestvarna tema kojom se bavi knjiga „Ostrvo pelikana“.

Dakle, jasno vam je šta je tema, sada da vas polako uvedem u razradu 🙂

Ajša se sa svojih 13 godina zaljubljuje u momka koji ima nešto malo više od 20 godina. Započinju vezu, obostrano zaljubljeni, ona ostaje trudna. Presrećni odlaze kod doktora…ali doktor po službenoj dužnosti prijavljuje maloletničku trudnoću i tu počinje „haos“.

Gabrijela privode, sude mu za zavođenje i polne radnje sa maloletnicom.

Sudija uočava da je reč o obostranoj zaljubljenosti te oslobađa Gabrijela.

Međutim, u igri sudbine, neko biva nezadovoljan presudom pa preinači presudu.

Gabrijel u zatvoru preživljava golgotu, a Ajša napolju nosi svoju golgotu na nejakim plećima sa dvoje male dece….Novinari, sudije, političari….svi su iz sebi znanih razloga, tu i tamo, preko Gabrijela i Ajše, grabili svoje poene a njima uništavali živote…Prostitucija, droga, kupleraj, batine, mučenje, psiho-fizičko zlostavljanje, silovanje…i šta sve ne u životima dvoje mladih roma.

Mnogo je teško kada si pripadnik neke od „manjina“ . Nekako se stiče utisak da svet uvek udara na najtanje i najtiše.A da li su se junaci ove teške ali realne priče prepustili ili borili…. Pa… svako je stradao na sebi svojstven način ali na kraju SVAKO DELO DOĐE NA VIDELO!

Knjiga je vredna čitanja od početka do kraja.

Vidi se jasno da životne drame i nedaće jednog deteta postaju frustrirana odrasla osoba bez srama, milosti i empatije.Uživajte u čitanju i pišite mi utiske.

Vaš Knjigoljubac

Ostrvo pelikana , autor Misa Majic, izdavač Vulkan izdavaštvo

#citati #knjiga #book #booklover #knjiškimoljac #pelikan #ostrvo #požuda #strast #zabranjeno #romi #romkinje #seks #samoubistvo #suicid #prostitucija #droga #poroci #oružje #propast #porodica #zatvor #polneradnje #frustracije #nesreća #izdaja #bol #ostrvopelikana #mišamajić #vulkanknjige #preporukezačitanje #knjigoljubac

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *