knjigoljubac.com Psihološki kutak Osma faza procesa opraštanja – Opraštanje _ Daniella Kordić

Osma faza procesa opraštanja – Opraštanje _ Daniella KordićOsma faza procesa opraštanja – Opraštanje

Iskrene čestitke!

Okrenuli ste novu životnu stranicu!

Bilo je ovo vraško putovanje, ali koliko god boli vam ono nanelo, vi ste njime mnogo dobili.

Zaradili ste teško stečenu mudrost koju ne možete kupiti nikakvim novcem.

Kako će vam se u ovako složenom procesu evolucije uma neminovno vraćati bezbroj slika iz prošlosti, može se dogoditi da došavši ushićeno do faze opraštanja najednom posrnete, vrativši se opet na početak. Nemojte se obeshrabriti jer je to samo igra vašeg uma koji vam na taj način želi postaviti zamku i izbaciti vas iz koloseka.

Uporno nastavite dalje, imajući pritom u vidu da je vaš um poput malog deteta: što ga više hranite ljubavlju, to će vas više slušati.

Izašli ste iz nesvesnog stanja i nadvladali vlastiti um, a time ste svoju bol pretvorili u pobedu.

Kazimirez Dabrowski svojom teorijom naglašava da su stanja poput anksioznosti, boli, patnje i depresije potrebni za mentalni i emocionalni razvoj čoveka kako bi mu omogućili bogaćenje unutrašnjeg života i na kraju ga doveli do najvišeg stepena razvoja koji obeležava altruizam, moralna odgovornost, duboka empatija i razumevanje ljudske patnje.

Daniella Kordić

Narcis i ruža , Cosmos knjiga

#citati #sreća #ljubavnicitati #slikesanatpisom #tekst #balkancitati #život #životnicitati #ljubav #mudrost #misli #bosna #hrvatska #srbija #radost #quotesoftheday #san #inspiracija #motivacija #mudrosti #citatioljubavi #motivacionicitati #citatiosreći #citatizasvakoga #balkancitati #prijateljstvo #preporukezačitanje #knjigoljubac #daniellakordic #cosmosknjiga #narcisiruza

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *