knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Noći u Rodenteu – Nikolas Sparks

Noći u Rodenteu – Nikolas SparksPoslednjih nekoliko godina trudim se da pronađem što više knjiga koje me mogu naučiti da živim ovaj život punim plućima. Verujte mi da mi polazi za rukom.

Već odavno ne čitam knjige koje me ne mogu naučiti da racionalnije i lakše biram sa kim, koliko, kada i kako…. ali i kako sa samom sobom. Nemam vremena za gubljenje.

U dvadesetim sam verovala svima i letela po životu, bauljala misleći da je sve tako kako ja vidim…. rezultat – TRAS

U tridesetim mi se sve to što me teralo na letenje i bauljanje obilo o glavu. Rezultat – Prelepe četrdesete.

Mislim da nije bilo lepšeg načina da vam dočaram ovo suvo zlato u knjizi koju vam predstavljam.

Noći u Rodenteu – priča o jednoj zreloj ženi, koja svoju priču priča iz svog zlatnog doba.

O svom životu u dvadesetim kada je ludo volela, rodila decu, gajila ih, negovala brak i sve drugo osim sebe.

U tridesetim je muž ostavio zbog druge…kako strašna kazna za davanje i duše i tela porodici ( a ni malo sebe ne ostaviš sebi).

U četrdesetim pukim slučajem upoznaje nekoga. Pravo zadovoljstvo je čitati o zrelom i trezvenom razmišljanju jedne žene, o odlukama koje pažljivo donosi, o svesti o svim posledicama koje se mogu ponoviti ako napravi korak ili pak ne napravi….

I, znate šta…..mnogo puta mi, svojoj deci i okolini, budemo nejasni, neshvatljivi, čudni…pa i ludi… ali samo mi znamo zašto smo ovo ovako ili onako….ali znamo tek posle četrdesete… Mislite o tome J i…obavezno nađite vremena za ovu knjigu, verujte mi….izuzetan udžbenik!

„ I stari i mladi, i muškarci i žene, gotovo svi koje je poznavala, želeli su isto: duševni mir, život bez gungule i zbrke, da budu srećni.“

#ljubav #radost #dvadesete #tridesete #četrdesete #zrelodoba #zrelost #razboritost #ljubav #razočaranje #razočaran #očaran #ljubavnaprvipogled #zrelaljubav #pogled #more #oluja #poverenje #deca #porodica #gubitak #prijateljstvo #tajna #nikolassparks #noćiurodenteu #laguna

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *