knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Nisam kriva – Jelena Bačić Alimpić

Nisam kriva – Jelena Bačić AlimpićAutorka Jelena Bačić Alimpić – zvanična stranica je napravila divnu belešku kojom opisuje temu koju je kroz ovu knjigu obradila. Lično mislim da nema boljeg načina za uvod u ovu moju preporuku.

Da počnemo.

„Ova knjiga posvećena je svim ženama, a posebno onima koje su u životu trpele i preživele bilo kakav oblik fizičkog i psihičkog zlostavljanja.“

„Roman Nisam kriva napisala sam u čast onih koje su se usudile da kažu „ne“ , da ne pristanu na konstantnu torturu, da se otrgnu iz ruku manipulatora svake vrste.“

Sara Porter je osuđena na 110 godina zatvora, jer joj se na teret stavljaju dva ubistva.

Hana Rajs je psihijatar koji je država SAD angažovala da napravi psihijatrijsku procenu Sare Porter kako bi odlučili da li da se suđenje ponovi ili ne.

Sarin suprug je advokat koji je Sarinom slučaju radio kao advokat odbrane, dakle Sarin branilac.

Hana uočava da joj suprug nije podrška kako je očekivala da bi trebao biti, no, to je nije omelo u svom istraživanju.

Hana je jedna veoma hrabra žena koja je prilikom rada na ovom slučaju otkrila razne strahote koje je sama Sara preživela ali i ličnu strahotu koju joj je priredio neko ko to nikako nije smeo.

O tome kako je rad na ovom teškom slučaju, jedne psihički i fizički zlostavljane žene, promenio život doktorki Hani i kako u životu nešto izgubiš a potom nešto dobiješ.

U ovoj knjizi ćete pročitati o tome kako i koliko majka može da voli, koliko da izdrži. Kako je teško ali prelepo odgajiti divnog mladića ili devojku. Kako je sjajno raditi posao koji voliš. Kako je lako biti čovek. Koliko ljubavi može stati u ljudsko srce….. ooo tako puno toga.

„𝐿𝑗𝑢𝑑𝑠𝑘𝑖 𝑚𝑜𝑧𝑎𝑘 𝑗𝑒 𝑛𝑒𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎ž𝑒𝑛 𝑠𝑣𝑒𝑚𝑖𝑟….𝑏𝑎š 𝑘𝑎𝑜 𝑖 𝑚𝑎𝑗č𝑖𝑛𝑠𝑘𝑜 𝑠𝑟𝑐𝑒.“

„𝑁𝑒𝑘𝑎𝑑𝑎 𝑛𝑎𝑚 𝑜𝑠𝑒ć𝑎𝑛𝑗𝑎 𝑧𝑎𝑚𝑎𝑔𝑙𝑗𝑢𝑗𝑢 𝑢𝑚, 𝑝𝑜𝑡𝑖𝑟𝑢 𝑟𝑎𝑧𝑢𝑚 𝑖 č𝑖𝑛𝑒 𝑛𝑎𝑠 𝑛𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒𝑚𝑛𝑖𝑚 𝑛𝑎 𝑏𝑜𝑙.“

Šta mislite? Jel vam izgleda privlačno ova tema?

#preporukazačitanje #knjigoljubac #nisamkriva #jelenabačićalimpić #krivica #osuda #silovanje #fizičkozlostavljanje #manipulator #lažov #zloupotrebaslužbenogpoložaja #forenzičar #forenzika #psihijatar #psihoterapija #strah #majčinskaljubav #majka #usvojitelj #biološkiroditelj

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *