knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Ljudska posla – Karin Tuil

Ljudska posla – Karin TuilNe znam da li ste čitali knjigu Ljudska posla, niti kakvo vam je mišljenje o njoj, ali činjenica je da ljudi više nisu ljudi.

„Izgleda da su odnosi sa ljudima osuđeni na izdaju i poraz.“

Ovo je priča o jednoj porodici. Majka i otac karijeristi, potpuno obuzeti svojom slavom, visokim staležom i krem-društvom. I sami primećujete da nisam pomenula dete.

Kada to dete postane dečak, bori se sa anoreksijom. Kada se izbori sa anoreksijom studira na prestižnom fakultetu. Veoma je dobar momak, i dobar student.

“Ispričao je da mu u detinjstvu ništa nije nedostajalo, ali da njegovi roditelji nisu bili baš prisutni, pominjući “previše zahtevne” poslovne živote i “očev dvostruki život”.”

“Često sam bio sam. Snalazio sam se.”

Devojka ga prijavljuje za silovanje i tu kreće pakao. Pakao u kom su društvene mreže te koje dodatno otežavaju i devojci koja je prijavila da je silovana ali i Aleksandru koji je optužen za silovanje.

Dakle, društvene mreže, odnosno korisnici društvenih mreža, ne biraju koga gaze, gaze nemilosrdno dok te ne dovedu na rub života, do ivice koja vodi do …samoubistva, anksioznosti ali i ostalih psihičkih problema.

Pritom, ni jedna država na svetu ne sankcioniše adekvatno ovakav vid maltretiranja kakav svakodnevno viđamo na društvenim mrežama.

„Za nekoliko minuta anksioznost se rasprši:sada se sreća dobija samo na recept.“

“Znaš šta se dešava sa onima koji misle da se može opstati uz poštovanje moralnih zakona? Pre ili kasnije završe zgaženi!”

“Kad neko ima malo moći, sav si uslužan, ali ako nema više ništa da ti ponudi, postaješ pun prezira. Lepo si primenio pravilo koje te je dovelo tu gde si danas: snažan prema slabima, slab prema moćnima.”

“Vrste koje preživljavaju nisu ni one najjače ni one najpametnije, nego one koje se najbolje prilagode promenama.” Čarls Darvin

“Ne pokazuje osećanja. To je bez sumnje njen način da se zaštiti.”

Poruka je jasna “NEMA SVRHE BUNITI SE, LJUDSKA POSLA IMAJU SVOJ NEPROMENLJIVI TOK.”

#nasilje #društvenemreže #satanizacija #seks #silovanje #prijava #zatvor #negiranje #pakao #stres #maltretiranje #narkotici #nesigurnost #uspeh #moć #advokati #sudije #porotnici #ljudskaposla #booka #karintuil

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *