knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Kći plantažera čaja – Dženet Maklaud Troter

Kći plantažera čaja – Dženet Maklaud TroterRazličite su ljudske sudbine. Neko život nosi kao teret a neko kao blagoslov…

Kleri i Oliva su kći plantažera čaja. Nakon smrti majke domaćinstvo, plantaža i poročno-depresivni otac ostali su kao veliki teret na plećima Kleri.

Otac je preminuo nakon odbijanja da Kleri uda za vlasnika suparničke plantaže. Kako joj je predočena prosidba Kler je osećala nestvaran bes prema Vesliju.

Odlučila je da se sa sestrom preseli kod strica. Strina je bila okrutna i terala ih je na preteške poslove, nije imala ni malo milosti prema njima.

Kako je Kler bila izuzetno draga i mila sudbina joj je na put stavila otvorena vrata koja su joj dala mogućnost da se spasi i živi koliko-toliko kao normalan svet.

Dom je bio ono što je Kler stvorila u svakom prostoru u kom je živela, jer je bila plemenita i topla njena duša, pa otuda i topao dom kakav god on bio.

„Mislim na dom i na ljude koje volim. Stvarni svet je tamo, a ne ovo ludilo ovde. Tamo je moje sidro.“

Kći plantažera čaja – Dženet Maklaud Troter

U knjizi „Kći plantažera čaja“ prvenstveno su opisani ljudi, onakvi kakvi zaista jesu, u svim svojim pojavnim oblicima.

Sposobnost ljudi da spletkare, da podmeću, da šikaniraju, da daju sebi za pravo da sude i sprovode sud bilo kome…. ali i sunovrat tih istih, koji pre ili kasnije budu u situaciji da mole za pomoć upravo one koje su najviše gazili.

Ali… nakon svega ipak čovek, iskren i dobar čovek, dobije priliku da razjasni nesuglasice i nastavi život ispunjen srećom i ljubavlju.Uživajte čitajući… ja zaista jesam.

#knjiga #book #booklovers #bookstagram #preporukezačitanje #knjigoljubac #plantaža #plantažer #čaj #tea #laguna #ljubav #radost #rat #dugarstvo #porodica #dom #ljubav #bes #mržnja #pakost #zavist #jermisemože #živimsvojsan #ilivemydream

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *