knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Kapija – Tamara Kučan

Kapija – Tamara KučanNa blogu http://knjigoljubac.com/ je nova preporuka

Knjiga Kapija

Autor Tamara Kučan Tamara Kučan

Povedena utiscima nakon čitanja knjige Profajler, prepustila sam se čitanju knjige Kapija.

U suštini, Tamarin način prikaza određenih situacija, prikaz nasilnih ili ljubavnih scena, prikaz ambijenta, prostora ili kulture je veoma prijemčiv. Toliko je lagano čitati i vizualizovati svaki segment knjige.

Amita je sa svojim ocem i majkom, u potrazi za boljim životom, pošla ka Grčkoj, kao imigrant. Na tom putu izgubila je majku. Ostala je sa svojim ocem, Pravirom, sa kojim je odrastala i borila se za egzistenciju.

Nije bilo lako, no, sreća ih ipak nije sasvim napustila.

Ne bih da puno otkrivam, ili da se modernije izrazim neću spojlovati, ali evo malkice činjenica kako bih vas uvukla u Kapiju.

Jorgos je momak iz bogate porodice, buntovan, voli provod, devojke, klubove. Stalno se suprotstavlja roditeljima i konstantno beži od obaveza.

Amita radi u restoranu indijske hrane sa svojim ocem.

Kada Jorgos izgubi ljubav svog života, srlja u razne gluposti. Prateći trag jedne torbice koju je poklonio devojci sa kojom je imao avanturu, upoznaje Amitu. Bez obzira na različite kulture njih dvoje ulaze u vezu, i, premda nisu očekivali da će ikad više imati ozbiljne veze, njih dvoje se zavole.

Konstantno imaju uspone i padove, raskide, pomirenja, ozbiljne i manje ozbiljne prepreke i u kulturi ali i u načinu na koji su navikli da prolaze kroz oluje.

Međutim, njihovi raniji životni izbori su ostavili po neku pukotinu u njima. Njihov zajednički život i težnja ka normalnom, ispunjenom i laganom životu je pun izazova. Kako se njih dvoje bore kroz oluje i šamare koje im život donosi, i da li su uspeli da opstanu i izbore se za sebe i svoju ljubav?

💭„Sanjarenje, to je varanje života.“

💭„Tako je to sa lošim danima i lošim srećama- uvek se oduže.“

💭„Utočište nalazim u zidu. Zazidam sebe, pretvorim se u nedodirljivu osobu koja kao oluja protutnji pored onoga što ne želi da čuje.“

💭„Noć se na neke tek spustila, sa nekih nije ni otišla.“

💭„Ponekad u životu postoje smrti koje nas čine živima.“

💭„….zato mi je lakše da izgovorim:Znam, i namrštim se. Namrštenom čoveku suze ne ispadaju iz očiju.“

Pročitajte knjigu pa mi pišite, da prodiskutujemo 📚

#preporukezačitanje#knjigoljubac#grčka#indija#reka#smrt#gubitak#srljanje#nevolja#porodica#ljubav#rane#bauljanje#izgubljen#napukao#povređen#izneveren#ostavljen#raskid#prekid#život#restoran#indijskahrana#radost#tamarakučan#kapija

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *