knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Izranjanje – Margaret Atvud

Izranjanje – Margaret AtvudDobila je pismo od starog porodičnog prijatelja u kom je pisalo da joj je otac nestao i da ga niko ne može pronaći.

Pošla je u rodno mesto da pronađe svog oca, kog godinama nije videla jer, njen razvod i odlazak od muža i deteta joj roditelji nisu mogli oprostiti.

“Sad sam u selu, hodam kroz njega, čekam da me uhvati nostalgija, da nastupi taj trenutak kada će nekolicina sasvim običnih zgrada biti obasjana nekim unutrašnjim svetlom, kao što se to često dešava kad počnu da naviru mladalačka sećanja – ali nema ničega.”

Provodi dane u kući u kojoj je odrasla i pokušava da vrati osećaje iz detinjstva…nikako joj nije uspevalo. Ćutala je, nije sa prijateljima niti sa dečkom delila svoje misli i promišljanja. Borila se sama sa sobom. Suočila se sa svojim najdubljim strahovima, tragala za sobom iz prošlosti i pokušavala da samu sebe pronađe. Najčešće je sebi postavljala pitanje da li je sposobna da oseti ljubav prema bilo kome.

Priča o umetnici “rasturenoj” u hiljadu komada koja svojom ličnom borbom uspeva da se “sastavi” u jednu celinu.

#celina #komadi #psihologija #detektiv #potraga #izranjanje #svetlo #tunel #ljubav #preporukezačitanje #knjigoljubac #margaretatvud #vulkan

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *