knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Džejn Ejr – Šarlot Bronte

Džejn Ejr – Šarlot BronteNova preporuka je na blogu http://knjigoljubac.com/

Roman Džejn Ejr prvi put je objavljen 1847. godine i predstavljao je pravu senzaciju u to vreme, a smatra se prvim romanom o ženskim mislima i osećanjima koji je napisala žena (iako je pisala pod muškim pseudonimom Karer Bel).

Priča o hrabroj ženi.
Dete koje ostaje bez roditelja, ujak odvodi u svoj raskošan dom, da se školuje i odrasta sa njegovom decom. Međutim, ujak umire i devojčica, Džejn Ejr ostaje u nemilosti svoje zle ujne.

U ovoj knjizi stranice i redovi su puni emocija. Emocije, i lepe ali i ružne, su objašnjene tako lagano i pitko, da ih svaki čitalac može doživeti.

Džejn Ejr je devojčica koju život nije mazio. Ona je i pored toga što je jedan deo svog života provela u sirotištu, naučila da treba da bude jaka, odlučna i uporna kako bi izašla iz sirotišta i započela život u kom može da zaradi novac od kog će živeti.

E, baš tako počinje borba, počinje novi život Džejn Ejr. U novom okruženju, novom životu, ona spoznaje sve strane života, ali i doživljava pravu ljubav, strašno razočarenje ali i uči da prašta, voli i daje.

Sjajna priča o tome koliko je čovek snažno biće i koliko snage može imati u svakoj životnoj neprilici. Priča o tome da li je važno biti imućan, da li se novcem može kupiti ljubav, da li se tajna može beskrajno čuvati…..

Uživajte u ovoj knjizi i pišite mi svoje utiske.

Slika nastala u knjižari Vulkan izdavaštvo u BIG PANČEVO

“Duša ima svoga tumača – često nesvesnog, ali uvek vernog – u oku.”

“Ne smem da vam pokažem svoje bolno mesto, iz straha – iako ste mi odani i prijateljski naklonjeni – da me odmah ne probodete.“

“Sila ne može da nadmaši mržnju, niti osveta da izleči nepravdu.“

“S knjigom na kolenu, bila sam srećna: bar srećna na svoj način. Bojala sam se samo da me neko ne prekine.”

#preporukezačitanje #dugoročnibuddyread #zajedničkočitanje #džejnejr #klasik #bronte #sirotište #ljubav #tajna #bogatstvo #siromaštvo #dvorac #ljubomora #borba #zaljubljenost #odanost #nevolja #predskazanje #vulkanknjige #vulkanizdavaštvo #preporukezačitanje #knjigoljubac

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *