knjigoljubac.com Psihološki kutak Druga faza procesa opraštanja – STRAH

Druga faza procesa opraštanja – STRAH„Nakon šoka psihu i telo zahvata teško razumljiv osećaj straha. Javlja se bezbroj pitanja a vi ni na jedno nemate odgovor.

Mnogi ljudi kad ih uhvati panični osećaj straha ne mogu se nositi sa osnovnim životnim obavezama, npr, otići u prodavnicu i kupiti namirnice za njih predstavlja veliko opterećenje i zahteva ogromnu količinu energije ili pak razgovor sa strancem kog su usput sreli, biće strahovit napor.

Mnogi će u ovakvim trenucima bespomoćnosti i očaja utehu potražiti u kidanju veza sa spoljnjim svetom i ulaskom u vlastito, sigurno područje koje su stvorili u svom umu, što je sasvim uredu ako se na ovakvo odvajanje od sveta gleda kao na kratkoročno rešenje.

Kako se, s vremenom, budete upoznavali sa ovom neželjenom emocijom, uočićete da se strah ne nalazi negde izvan vas nego je u vama.

Ovo je vrlo važna spoznaja jer sada krećete u potragu za odgovorom na pitanje:zašto ste tako dugo hranili strah i time mu pružili mogućnost da bitno utiče na vaš život?

Zato što ste se poistovetili sa tuđim životnim pravilima!

U ovom trenutku važno je da ste shvatili da ono što se nalazi u vašem umu niste vi.

Time je druga faza STRAH uspešno završena i već se nazire tačkica sadašnjeg trenutka.”

Postanite i vi deo CashBack sveta! Deo iznosa od vaše kupovine dobijate nazad u obliku Cashback-a. Kliknite na link https://cbw.to/34wmjf , registrujte se i ostvarite povraćaj novca pri svakoj kupovini!

#knjige #psihologija #modernapsihologija #strah #povlačenje #anksioznost #uverenja #samopouzdanje #citati #mudrost #preporukezačitanje #knjigoljubac #daniellakordić # #cashback #cashbackworldhrvatska #cashbackapp #cashbackcard #shopping #shoppinginspiration #CashbackWorldSrbija   #cosmosknjiga #narcisiruža

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *