knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Devojka – Ketrin Kukson

Devojka – Ketrin KuksonKnjiga o surovim vremenima. O godinama kada je žena bila robinja, prepuštena sudbini i svima, osim sebi.

Devojčica i njena mama. Mama na smrt bolesna, vodi ćerku da je preda na staranje svom ocu, koji i ne zna da je postao otac.

U porodici svoga oca biva zlostavljana od strane maćehe. Otac je donekle uspevao da je zaštiti, ali na žalost, podlegao je batinama koje je dobio i tu kreće Hanina golgota.

Strašno li je kada nemaš mogućnosti da budeš sa svojim voljenim. Kada shvatiš da si obmanuta, prevarena i bez mnogo razloga prepuštena strašnoj sudbini.

Hanu na kraju svih krajeva muči i pritiska spoznaja da je rođena da svuda sa sobom nosi nevolju.

Međutim, Bog je za Hanu ipak spremio bolje karte.

Hana je neodoljivo hrabra dama. Namučena ali uporna i veoma odlučna da postavi granice i izbori se za sebe. Veoma je svesna sebe, svog obrazovanja i damskih manira. Ali isto tako je svesna da mora da pobedi sebe i pokaže „zube“, bude oštra i ni malo prefinjena kako bi napokon ugledala svetlost.

Sjajna priča, lako čitljiva, uvlači čitaoca u svaku misao i reč sa lakoćom.

#preporukezačitanje #knjigoljubac #devojka #udaja #miraz #vanbračno #brak #svekrva #đavo #ljubav #neostvarenaljubav #neprihvatanje #odbijanje #smrt #bolest #pravda #ljubavpobeđuje #porođaj #prijatelji #porodica #posao #nasleđe #nasledstvo

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *