knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Čovek po imenu Uve – Fredrik Bakman

Čovek po imenu Uve – Fredrik BakmanUve je pravo džangrizalo, osobenjak i čudak. To su osobine koje prvo primetite čim ga upoznate. Bio je predsednik kućnog saveta godinama.Već godinama nije predsednik ali i dalje se ponaša kao da jeste. On proverava da li je celo naselje uredno, da li se bacaju pikavci i otpatke na propisana mesta i sve druge aktivnosti svakodnevno. A naravno usput zanoveta. Sve komšije su ga prihvatale takvog jer naprosto druge opcije nije bilo.

Međutim na drugi pogled se već naziru osobine jednog toplog i dragog čoveka čiji život je protkan sa mnogo tuge.

Kada se u njegov komšiluk doseli porodica puna ljubavi i topline, počinju da komuniciraju sa Uveom i potpuno mu otklone taj štit namćora ispod kog je divan prijatelj.

Ova knjiga mi je ostavila jednu veoma jasnu sliku ali i pouku da ono što vidimo da je neko nije baš uvek tako. Kako bi Uve rekao – to što mi nije zalepljen osmeh na lice da ga nosam okolo ne znači da ne umem da se nasmejem.

#preporukezačitanje #knjigoljubac #tuga #radost #sreća #toplina #privrženost #komšije #porodica #mačke #život #namćor #osmeh #book #knjige #knjiga #citat #citati #fredrikbakman #čovekpoimenuuve #laguna

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *