knjigoljubac.com Psihološki kutak Čovek je sam sebi prijatelj ili neprijatelj – dr Kenan Crnkić

Čovek je sam sebi prijatelj ili neprijatelj – dr Kenan CrnkićDefinitivno, čovek je sam sebi ili najveći prijatelj ili pak najveći neprijatelj. I džaba mu sve što prividno ima ako nije iskreno i svakodnevno srećan!

Poznajem, nažalost, mnoge osobe koje misle da su nešto postigle, nalaze se na nekim pozicijama, ali nakon kratkog razgovora s njima, ili pak pukog površnog posmatranja, lako se zaključuje da su to duboko nesrećne, isfrustrirane i jadne osobe.

Kao prvo, te osobe ne razumeju da je život cikličan i da se sve odvija u krugovima, te da njihove pozicije i postignuća sutra mogu nestati na isti način i istom brzinom kao što su i došla, a da u gomili ulizica kojima su okruženi nemaju nijednog pravog prijatelja, nestabilne su im porodice, nemaju života mimo tog smešnog kruga u kom se osećaju važnim i za koji su spremni sve učiniti i, što je najžalosnije, prokleti su da zauvek budu nesrećni.

Kad su u usponu, stalno im je neko ili nešto kriv, samo nisu oni, i rade sve da uklone ili u svom jadu pokušaju nauditi tom nekome koji im se neprestano pojavljuje u formi različitih likova.

Kada krene pad, upadaju u depresiju, olajavaju svoje dojučerašnje saradnike i čine sve da ponovo nešto postanu, jer misle da će tada biti srećniji ili pak da će im taj položaj kupiti onu lažnu sreću za koju u dubini duše jako dobro znaju da ih ne ispunjava.

„Pakao“ je mala reč da opiše živote tih ljudi.

Dr Kenan Crnkić , Pazi kojeg vuka hraniš , izdavač Data status

#citati #booklover #mudrost #book #misli #bookworm #sreca #reading #bookish #bibliophil  #citatiosreci #srbija #bookblogger #love #booklovers #reader #bookreview #inspiracija #radost #motivacionicitati #citatizasvakoga #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #happy #mudrost #iskustvo #readingtime #preporukezačitanje #knjigoljubac #čovek #nečovek #pazikojegvukahraniš #kenancrnkić

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *