knjigoljubac.com Psihološki kutak Četvrta faza opraštanja – mržnja – Daniella Kordić

Četvrta faza opraštanja – mržnja – Daniella KordićČetvrta faza procesa opraštanja – MRŽNJA

Mržnja je vrlo neugodan osećaj, ali suočavanje sa njom neizbežno je u ovom procesu.

Kako je ova neželjena emocija uopšte dospela u vaš sistem?

Mržnja se uvek vraća onome ko mrzi.

Nezaobilazno pravilo prirode prema kome se destruktivni obrazac ponavlja u krugu ranjenog čoveka koji pati.

Jednom kada ste osvestili mržnju bilo da je reč o samopreziru koji ste godinama nosili u sebi ili o projekcijama unutrašnjih konflikata na spoljni svet, vi ste sa razumevanjem prihvatili ono „najgore“ u sebi. Više nemate nijedan razlog za bilo kakvo ulepšavanje svog unutrašnjeg stanja.

Šta se događa u vama kada osvestite mržnju?

Svesno dišete. Disanje je isceljujuće. Pred vama je slika osobe koja vam je nanela zlo ili sam čin u kom ste bili povređeni. Da biste podneli žrtvu, morali ste zaključati ružu negde duboko u sebi i dopustiti mržnji da procveta u narcisa.

Sada ćete mahnuti na pozdrav osobi koja u vama budi teška sećanja. U isto vreme se pozdravljate i sa emocijom mržnje i gledate osobu koja vam je nanela zlo kako se topi i nestaje u magli svesti.

U ovakvom procesu oslobađanja osetićete bol. Budite hrabri i imajte u vidu da će sve to jednom proći.

U početku će vas novonastali osećaji preplaviti pa ćete se možda naći u panici. S vremenom ćete naučiti kako svesno menjati tok svojih misli.

Misli su deo našeg energetskog polja i ako želimo postići pozitivni energetski balans unutar sebe moramo menjati misli tako da ih priznamo, a nikako ih ne smemo zanemariti negiranjem, odnosno samo pozitivno razmišljati.

Daniella Kordić

Narcis i ruža

Cosmos knjiga

#citati #sreća #citat #ljubavnicitati #slikesanatpisom #tekst #balkancitati #život #životnicitati #ljubav #mudrost #misli #mladostludost #bosna #hrvatska #srbija #radost #quotesoftheday #san #inspiracija #motivacija #mudrosti #citatioljubavi #motivacionicitati #citatiosreći #citatizasvakoga #balkancitati #prijateljstvo #prijatelj #drugarice #knjiga #knjige #booklover #bookworld #bookcommunity #flowers #cveće #cvece #ukras #bookphotography #volimdacitam #books #izreke #svet #balkanquotes #najlepšicitati #borba #preporukezačitanje #knjigoljubac #daniellakordić #narcisiruža #cosmosknjiga

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *