knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Bog i rokenrol – Monah Arsenije

Bog i rokenrol – Monah ArsenijeOvo mi je prvi put da čitam reči nekog Monaha, i verujte mi da su ostavile dubok trag u mojoj duši.

Jedan sasvim običan momak priča o tome kako je sa svojim drugom otišao u “svet” da zaradi novac. Probao je narkotike i osećaj koji je došao nakon euforije mu je bio grozan. Odlučio je da mu to više ne treba. Našao je drugi posao i svog najboljeg druga je povukao za sobom. Radili su i imali sve što je bilo potrebno za normalan život.Nakon tog posla, drug, najbolji drug, emotivno povredi sasvim običnog momka. On spas i utočište pronalazi u veri. To je Monah Arsenije.

U ovoj knjizi pričao je da služi Bogu u Manastiru Crna Reka, i opisao kakav je put duhovnog izlečenja zavisnika od heroina. Knjiga mi je omogućila da steknem uvid u dušu i da spoznam da postoji Bog ali i sam Đavo. Monah Arsenije je slikovito opisao Đavola, ali i osobu u kojoj je Đavo. Verujte mi da ih u mom okruženju ima ali se ne plašim jer znam da je Bog uz mene.

Monah Arsenije reč dve o duši:

“Na dušu najčešće uopšte i ne mislimo, i gotovo da smo spremni da kažemo da tako nešto i ne postoji, ali kada duša zaboli ili se veoma obraduje, onda smo svi svesni i sigurni da u nama ima nešto što je živo, što je istovremeno i biće za sebe i nerazdvojivi deo nas.

Kada je duša ranjena, sve ovo (unutrašnji mir, ispunjenost, spokoj, radost i želja za životom) biva uzdrmano i čoveku ništa više ne vredi niti ga može utešiti, ni dobro telesno zdravlje, niti materijalno bogatstvo.”

#molitva #um #duh #manastir #crnareka #monah #kaluđer #kaluđerkojijeprodaosvojferari #vera #anđeo #preobražaj #izlečenje #isceljenje #bogirokenrol #energija #zavisnik #preporukezačitanje #knjigoljubac

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *