knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Bela hrizantema -Meri Lin Brankt

Bela hrizantema -Meri Lin BranktUuuhhh….

Mnogo strašna priča.

Korejka, starija ćerka u porodici, henjo ( žene koje rone i na morskom dnu nalaze plodove koje prodaju i od toga žive ), naučena da treba da štiti svoju mlađu sestru svojim životom ali i da se skriva od vojnika.

Rat između dve sile bukti, najviše stradaju nevine mlade devojčice koje vojnici otimaju od porodice i odvode u bordele.

U potpuno nehumanim uslovima, Hana je, kao i mnogo drugih devojaka bila „devojka za utehu“ koju je preko 20 vojnika svakodnevno obljubljivalo….na najstrašniji način, surovo, prljavo, bolno i bez prava na bilo kakvu vrstu udobnosti.

Hani vojnik, Morimoto ,koji joj je oduzeo nevinost  obzirom da mu se svidela, pomaže da pobegne iz bordela. Ona ga nadmudruje i oseća se slobodnom, bez straha danima i noćima besciljno korača, bosa, gladna i žedna.  Morimoto je pronalazi i na silu je odvodi kod Mongola….

Hana u Mongolskom logoru oseća pripadnost, kupaju je, oblače i brinu o njoj, nema obljube niti bilo kakve prisile neko vreme….

A tada….

Paralelno sa Haninom pričom odvija se i priča Emiko, Hanine sestre, koja ne gubi nadu da će je pronaći bilo kad…i uspeva…pronalazi kip sa sestrinim likom i umire srećna što je uspela da je nađe…..

Šta se sve desilo sa ove dve namučene duše pročitaćete u redovima ove knjige….

Čekam vaše utiske

Uživajte uz knjigu

#preporukezačitanje #knjigoljubac #ratnostanje #logori #prostitucija #prostitutka #obljuba #sila #mučenje #zlostavljanje #more #žene #sirene #morskasirena #talasi #morskiplodovi #ljubav #radost #ubistvo #potraga #upornost #istrajnost #belahrizantema #laguna

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *