knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Avato ili žena poslednjeg despota – Isidora Bjelica

Avato ili žena poslednjeg despota – Isidora BjelicaPriča koja razbija sve predrasude i ruši sve tabue.

Srećan brak. On poznati doktor. U nekom trenutku on postaje predsednik države nakon čega slede korenite promene. Moraju da se presale u predsedničku rezidenciju, žive po posebnim pravilima, kako će se kasnije ispostaviti njen život postaje jedna teška muka.

On stupa na dužnost, a njoj zabranjuje sveko kretanje. Odjednom su neprihvatljivi svi iz njenog okruženja. Ona se protivi, nastavlja da živi onako kako je navikla…ne želi da se udalji od najbolje prijateljice i gle čuda, prijateljica joj strada u nesreći. Muž joj je sve manje blizu, ne dolazi kući danima, nervozan, razdražljiv i nepristupačan. Saznaje da ima afere i da su neke od afera završene uz neželjene trudnoće.

Sve to joj jako teško pada. Ograničeno kretanje – gotovo nigde ne sme da ide i gubitak najbolje prijateljice uvode je u depresiju. Tako shrvana počinje da se bavi temom zabranjene zemlje za žene –  kako smo to došli od slobodoumlja Cara Dušana koji je prekršio Avato i uveo Caricu Jelenu na Hilandar do zemlje u kojoj je cela država zabranjena za žene. Na twiteru nalazi utočište međutim i tamo je bila žrtva raznih zamki od strane špijuna i saradnika svoga muža.

Digla je ruke od sebe, od svega, kada su se pojavili visoki zvaničnici i ponudili joj da ona bude predsednik.

Da li zaista živimo u zemlji koja je zabranjena za žene?
Da li je moguće da je Srbija zabranjena zemlja za ženu samog vladara?
Da li je poročan vladar, perverzan i narcisoidan diktator, zaista sposoban da svojoj supruzi uskrati svu slobodu?
Ipak, svesna i jaka žena uspeva da nađe način da se reši okova.
Uostalom, zašto bi se bilo koja žena prepustila stegama?

Ovo su samo neka od pitanja na koja je spisateljica potražila odgovore kroz ovu fantastičnu knjigu.

#citati #mudrosti #žene #avato #sloboda #hilandar #grčka #car #carica #vladar #despot #diktator #ljubav #mržnja #razočaranje #mudrost #potraga #preporukezačitanje #knjigoljubac #isidorabjelica #laguna

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *