knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Američka prašina – Džanin Kamins

Američka prašina – Džanin KaminsZnate šta? Ništa nije važnije od saznanja da si živ i slobodan i ti i svi tvoji najmiliji.

Knjiga počinje sa strahotom zvanom masakr…

Lidijinu porodicu, njih šesnaestoro, na proslavi rođendana, poubijaju „Baštovani“. Luka i Lidija pukim slučajem ostaju živi…doduše živi samo fizički jer su ostali bez ijednog člana porodice.

Lidija je supruga novinara koji se bavi razotkrivanjem kartela (bandi) u Meksiku. Imaju sina Luku.

Lidija je vlasnica knjižare, u kojoj prodaje knjige koje su komercijalizovane, ali ima i jednu policu sa „draguljima“ koje retko ko traži da pročita, ali njoj su dragocene. U svojoj svakodnevici upoznaje Havijera, porodičnog čoveka, čiji je ceo svet njegova ćerka Marta, a sada i Lidija.

Havijer je čovek koji ima veoma mnogo sličnosti sa Lidijom, mnogo vremena provode zajedno u razgovorima o životu ali i o knjigama. Nikada ga nije pitala čime se bavi.

Jednog popodneva suprug je zamolio Lidiju za mišljenje o članku koji je napisao za najozloglašeniji kartel „Baštovani“ . Pročitala je i shvatila da i nije baš sve crno, verovatno neće morati da se kriju…. te večeri slučajno pogleda ka suprugovom rancu iz kog viri Havijerova fotografija… To saznanje je potpuno šokira.

Nakon masakra Lidija i luka počinju da beže od kartela, postaju paranoični, skrivaju se…

Od njihovog opuštenog života, zanimljivih svakodnevica, druženja i bespotrebnih nervoza dolaze do situacije da moraju postati migranti.

Nadam se da sam vas zainteresovala radnjom.

Moja topla preporuka za čitanje Američke prašine jer više nego ikad znam da svi možemo shvatiti šta znači IMATI PA NEMATI i kako održati snagu i volju i u naizgled nemogućim uslovima….Važna pouka – LJUBAV POBEĐUJE čak i kad se misli da je nema.

Knjiga Američka prašina

Autor Džanin Kamins

Izdavač Čarobna Knjiga Izdavačka Kuća

#preporukezačitanje #knjigoljubac #bande #karteli #baštovan #ubistvo #silovanje #migranti #glad #pustinja #žeđ #umor #tuga #smrt #gubitak #psiha #dete #nedostajanje #svakodnevica #sever #amerika

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *