knjigoljubac.com Preporuka za čitanje Ahilova pesma – Madlin Miler

Ahilova pesma – Madlin MilerIzuzetno dobra knjiga, mnogo mi se dopala. Za razliku od utisaka o Kirki ovde sam baš uživala.

Ahil je lep mladi kraljević. U njegovom kraljevstvu se devojčice utrkuje koju će prvu da primeti, ali on nikako da se odluči.

Patroklo je dečak iz drugog kraljevstva. U samoodbrani je gurnuo jednog dečaka iz svog kraljevstva, dečak je pao i na mestu poginuo. Otac ga je proterao u kraljevstvo Ftija, čiji je kralj Ahilov otac.

Patroklo je ovo ime dobio u Ftiji. Ahil ga bira za svog družbenika.

Zanimljivo je to što su u grčkoj mitologiji dečaci uglavnom bili heteroseksualne orjentacije. Imali su žene i decu, a takmičili su se koji će imati lepšeg i mlađeg ljubavnika.

Ahil je izabrao Patroklo.

Zajedno su prolazili kroz detinjstvo u miru, ali su i u rat na Troju pošli zajedno, iako su znali da se iz njega neće vratiti živi ni jedan ni drugi.

Ahil je bio spretan vojnik, brz i najbolji od svih, ali Patroklo je bio potpuno suprotno od toga.

Ovo je knjiga protkana najtananijom ljubavnom niti, iskonskom srećom, večnom ljubavlju između ova dva muškarca.

Kada se istinski voli, sve postaje moguće i izvodljivo, ceo svet, Bogovi i kraljevstva, svi na kraju znaju kolika je moć snažne i iskrene ljubavi.

Sjajna priča.

Čitajte sa uživanjem.

“Ne zaboravi na to. Kopljem se možeš poštapati, ali mu time nećeš promeniti prirodu.“

#preporukezačitanje #knjigoljubac #tabutema #tabu #gej #heteroseksualnaorjentacija #homoseksualac #lepota #ljubav #radost #život #borba #predrasude #bezgranično #rat #troja #grčkamitologija #bogovi #kraljevstvo #kraljević #koplje #neuzvraćenaljubav #laguna #bookmate #ahilovapesma #madlinmiler #kirka

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *